Начало закон и ред Четирима задържани при спецакция в Дупница, все още търсят Янек (ВИДЕО/СНИМКИ)

Четирима задържани при спецакция в Дупница, все още търсят Янек (ВИДЕО/СНИМКИ)

402
0

Гешев е категоричен, че няма да допусне да се върнат мутренските времена

Четирима са задържани при няколко спецоперации на територията на Дупница. Градът е под полицейска блокада. На всички входно-изходни артерии са разположени екипи на Жандармерията. На място пристигна главният прокурор Иван Гешев. Той потвърди, че едната операция е свързана с изчезването на Янек Миланов.

БГНЕС Съсредоточени са униформени и пред базата на задържания Васил Капланов – Каплата. Блокирано е и село Крайници. Над 50 полицаи и жандармеристи с кучета претърсват ожъната нива край село Крайници, по пътя близо Дупница.

БГНЕС  Проверява се и квартал „Бистрица“, където живеят изчезналият мъж и Васил Капланов.

 „Претърсват се 120 кв./км. Ако трябва, полицаите ще останат тук няколко дни, докато не се претърси цялата тази площ”, заяви  Иван Гешев. Претърсват се и помещения, и обекти.

БГНЕС Именно в това село е засечен джипът на Капланов на 31 август, когато 43-годишният Янек Миланов се е качил в автомобила. Камери са заснели, че на отиване към селото Капланов управлява джипа, а Янек е на седалката до него. На връщане от селото на камерите Янек не се вижда. Обяснението на Капланов е, че той се е преместил на задната седалка.

БГНЕС Гешев обясни, че Васил Капланов е задържан по друго досъдебно производство.

„Ангажирани са множество държавни институции, предстои доста сериозна работа за ситуацията в Дупница. Това не е краят, а само началото”, каза Гешев.

Другата операция, която върви към момента, е по-мащабна и тя е на територията на Дупница. В нея участват проверяващи от всички държавни органи. Включено е и противодействие на конвенционалната престъпност.

В акцията, ръководена от прокуратурата, участват служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, Националната полиция и отряда за борба с тероризма.

БГНЕС Припомняме, че 43-годишният мъж от Дупница изчезна на 31 юли. От началото на август Янек е обявен за издирване. Преди няколко дни по разследването беше задържан Васил Капланов – Каплата, който за последно е бил с Янек.

БГНЕС Преди дни братът на Янек – Марио Миланов, се срещна с главния прокурор Иван Гешев. След разговора с обвинител номер едно той сподели, че вижда как се прави всичко възможно, за да бъде разкрита истината за изчезването на брат му. 


dariknews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук