Начало Култура.бг Един зелен ден с книга в ръка

Един зелен ден с книга в ръка

318
0

Поредното издание на инициативата „Зелени библиотеки“ се провежда в столичния парк „Света Троица“.

То е част от кампанията на Столична библиотека в парковете и градинките на София, която има за цел да насърчи четенето и да привлече нови читателски публики.

„Инициативата вече е традиция, има шестгодишна история. Опитваме се да обхванем всички паркове на столицата. Много ни е приятно, че хората с желание и усмихнати посрещат нашата акция. Тя е насочена към всички читатели, за да популяризираме книгата като такава, а от друга страна да покажем, че библиотеките са един жив организъм. Те много нужни, много потребни за всеки един – малък, голям, независимо от възрастта. Всеки би могъл да намери нещо за себе си“, споделят организаторите.

От началото на кампанията през 2015 г. „Зелени библиотеки“ са привлекли над 5 хил. нови читатели на Столична библиотека , а посетителите на инициативите в парковете надхвърлиха 15 хиляди. Благодарение на нея през летните уикенди може да изберете хубава книга за четене в парка, да станете читател на библиотеката, да се срещнете с любими писатели, поети, от които може да получите книга с автограф.

Класически произведение от по-стари времена, съвременни автори, а за децата – специално подбрана колекция от книжки с класическите български приказки. Освен това рисунки върху асфалта и много музика – има за всекиго по нещо.

Посетителите могат да видят и пътуващата документална изложба с фотоси от архива на Столична библиотека „Из парковете на София – минало и настояще“. Тя представя богатата история на „зелената украса на столицата“.

Продължава и популярната инициатива „Споделени книги“ – „Вземи, прочети, върни“. Посетителите ще могат да вземат интересна нова или да оставят вече прочетена книга на специално поставените места в парка. 

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук