Начало закон и ред Изгорели са няколко няколко жилищни постройки в Смолян, задържан е подпалвача

Изгорели са няколко няколко жилищни постройки в Смолян, задържан е подпалвача

398
0

Огнеборците са спасили 10 сгради, около 3 дка иглолистна и широколистна гора и четири автомобила, намиращи се в непосредствена близост

37-годишен мъж от Смолян задържан за палеж, при който са изгорели няколко жилищни постройки в Смолян. Това съобщиха от ОДМВР – Смолян.   

На 27 август 2020 г. около 19.00 часа на тел. 112 е получен сигнал, че в гр. Смолян на ул. „Васил Райдовски“ е запалена дървена постройка около 35 кв. м, предназначена за жилище, собственост на 32-годишен мъж, която е изгоряла заедно с покъщнината.   Пламъците са се разпространили и са обхванали дървена покривна конструкция с покривен материал тип хидроизолационни листове и покъщнина в тухлена постройка около 15 кв. м, предназначена за жилище, собственост на 44-годишен мъж, която постройка е изгоряла напълно.  

Огънят е унищожил и дървена покривна конструкция с ламарина и покъщнина в тухлената постройка около 20 кв. м, предназначена за жилище, собственост на 58-годишна жена.  

Обгорели са и около 5 кв. м дървена покривна конструкция на тухлена постройка, предназначена за жилище, собственост на 57-годишен мъж.  

Щетите са в процес на установяване.

Огнеборците са спасили 10 сгради, около 3 дка иглолистна и широколистна гора и четири автомобила, намиращи се в непосредствена близост.  

Незабавно след получаване на сигнала, към мястото на произшествието са се отправили екипи на РУ и ОДМВР -Смолян, РСПБЗН – Смолян и на Спешна помощ. Няма пострадали граждани. В резултат на планираните и проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действие е установено, че евентуален извършител на деянието е 37-годишния И. М. от гр. Смолян, който е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук