Начало Култура.бг Столична библиотека на хижа „Алеко“ с библиобус, изложба, поети и книги

Столична библиотека на хижа „Алеко“ с библиобус, изложба, поети и книги

252
0

За пета поредна година Столична библиотека съвместно с Дирекция ПП Витоша и Български туристически съюз участва в традиционните чествания по повод организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх и създаване на организирано туристическо движение в България.  

За юбилейното издание на инициативата „Библиотека в планината” Столична библиотека кани всички желаещи на 30 август 2020 г. (неделя) от 11:00 ч. на поляната пред хижа „Алеко”, където ще бъде подредена изложбата „Съзерцанието на щастливец-а”.   Изложбата е посветена на 125 – та годишнина от организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх и е част от поредицата планински изложби на Столична библиотека. Цитати от Алековите творби и любопитни стари фотоси на Витоша от началото на XX век представят красотата на родната ни природа такава, каквато Щастливеца я видя и описа в творбите си.

  Посетителите ще могат да послушат хубави стихове и интересни етно-рок изпълнения на поетите и музиканти – Петър Чухов и Иван Христов. Планинската ни къщичка за книги пред хижа „Алеко“ ще бъде заредена с нови издания на класици и съвременни автори – Джек Лондон , Ран Босилек, Селинджър, Божана Апостолова, Петя Кокудева, Ангел Игов  и др.  

Там ще бъде и мобилната библиотека „Библиобус“, която предоставя на читателите над 1000 тома с търсени и атрактивни заглавия от български и чужди писатели.   Всеки желаещ може да си вземе подарък книга и безплатна едногодишна читателска карта на Библиотеката на София.

kanal3.bg; rodbg   

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук