Начало закон и ред АБВ готви жалба до Административния съд заради „гавра с обществото“ на „Булгартрансгаз“

АБВ готви жалба до Административния съд заради „гавра с обществото“ на „Булгартрансгаз“

116
0

АБВ готви жалба до Административния съд заради липса на компетентност в ръководенето на „Булгартрансгаз„. Това съобщи зам.-председателят Любомира Ганчева, като се аргументира с липсата на публичност в работата на дружеството и отказът да бъде предоставяна информация за дейността, която засяга националния интерес и в частност, интереса на гражданите.

„Булгартрансгаз“ за пореден път се гаврят с националните интереси и с интересите на обществото… Всяка некадърност трябва да има предел. Разбирам, че вероятно там имат проблеми с компетентността, но да цитираш неправилно един закон, не означава, че няма хора, които могат да реагират веднага“, коментира тя.

„Подготвяме жалбата до Административен съд и ще я входираме. Там вероятно е мястото и на ръководството на това предприятие„, обясни Ганчева и добави, че „дружеството ръководи газовия сектор – некадърно, непрозрачно и некомпетентно“.

Ганчева коментира и поредицата от аварии по газовото трасе и подчерта липсата на отговорност, включително и за човешки животи при подобни ситуации.

„Много по-важно е това, че ние една година плащаме масрафа за некадърното управление на „Булгартрансгаз“. Платихме най-високите сметки за енергия през пролетта на 2020 г. Сега есента на 2020 г. ще платим още по-високите сметки.“

АБВ припомня, че „преди един месец имаше взрив на 300 метра газопровод край гръцката граница. Ние попитахме на какво се дължи това. Кога последно е била профилактирана мрежата и дали има други зони, които са с рискове и ако има такива, какви мерки предприема дружеството. Не става дума, че те не отговарят на нас, а че неглижират цялата газопреносна мрежа„.

news.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук