Начало Село.бг Стопани от село Брестово показват дарове от земеделските градини

Стопани от село Брестово показват дарове от земеделските градини

273
0

Настоятелството на НЧ „Пробуда – 1909г.”, с. Брестово, община Ловеч, организира земеделска изложба ”Даровете в моята градина”, която бе подредена неотдавна в двора на читалището. Показаното повдигна настроението на местните жители.

Брестовската земя, под грижата на златните ръце на трудолюбивите българи, е родила изобилно плодове и зеленчуци. А поднесени с творческо вдъхновение, плодовете на земята се превърнаха в радост не само за вкуса, а и за окото.

Благодарение на семейство Яна и Георги Петрови бяха излъчени трима участника, които получиха награди за отличното си представяне.

За възрастните жители на Брестово градината е от особено важно значение, казаха запознати. Сред нейната зеленина те се чувстват значими и полезни. Тя е тяхна радост и утеха.

За съжаление тази година природата през летните месеци не е много благосклонна към земеделските стопани. Безводието и високите температури се отразяват пагубно върху продукцията им. Но не всички са заразиха от униние и показаното на изложбата го демонстрира.

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук