Начало Новини.бг 55-и ден на антиправителствени протести у нас (ВИДЕО)

55-и ден на антиправителствени протести у нас (ВИДЕО)

233
0

Изключително спокойно премина 55-ия антиправителствен протест в София. До шествие до Орлов мост не се стигна.

От „Отровното трио” призоваха протестиращите да не тръгват. Помолиха хората, които имат повече сили да останат в палатковия лагер в Триъгълника на властта. А към останалите участници беше отправен призив да се приберат вкъщи, за да си починат. Въпреки това част от протестиращите тръгнаха към Орлов мост. На днешния протест Арман Бабикян заяви, че това ще е последният такъв мирен. А утре антиправителственото недоволство ще започне от 08:00 ч. и ще продължи до късно вечерта.  

И днес недоволните се събираха на площад „Независимост” в 19 часа. В района имаше засилено полицейско присъствие района. 

Междувременно полицията оповести специални мерки по време на подготвящия се утре протест.  Имат и готовност да запазят обществения ред в случай, че се стигне до екскалация на напрежението. „В интернет има достатъчно мнения на граждани, които са с явни намерения, че не следва мероприятието на бъде мирно. Предприети са действия от наша страна за обезпечаване на мероприятието като пред района, където са палатките ще има достатъчен брой служители”, обясни Иван Георгиев, старши инспектор в отдел „Охранителна полиция” към СДВР.

„Ще има екипи на всяка входно-изходна артерия на София, където преценим, там ще бъдат паркирани, където е целесъобразно”, допълни Тони Славев от „Пътна полиция”.

Органите на реда призовават за мирни протести и помолиха протестиращите да им сигнализират, ако има провокатори. 

dariknews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук