Начало Спорт.бг Бургас в преговори с кредиторите да си върне стадион „Черноморец“

Бургас в преговори с кредиторите да си върне стадион „Черноморец“

357
0

Общинският съвет в Бургас започна преговори за сключване на споразумение за връщане на стадион „Черноморец“. Първият кръг от разговорите с кредиторите на футболния клуб е преминал с готовност за отстъпки, съобщиха общинските съветници Йордан Георгиев и Иво Баев.  

Първата среща се е състояла вчера, в присъствието на още двама общински съветници и основните кредитори на обявения в неплатежоспособност футболен клуб. Те пряко или косвено са свързани с бизнесмена Митко Събев, обясниха съветниците. Община Бургас не е конституирана като кредитор, рискувайки да загуби стадиона, който е част от активите на спорния клуб. Йордан Георгиев поясни:

„Срещата мина на едно сериозно и много добро ниво като разбиране и от двете страни. Всичко това е продиктувано от факта, че община Бургас е много трудно да бъде конституирана като кредитор и изобщо да има отношение към делата, които текат. Нашето желание е да се намери такова решение, че стадиона да бъде върнат на бургазлии“

Колегата му Иво Баев сподели, че споразумението е по-добрия вариант, когато става дума за общинска собственост:

„Ще направим всичко възможно, разбира се, споразумение означава взаимно отстъпки, но то трябва да е реалистично, кредиторите, които имат да вземат пари да бъдат адекватно обезщетени, а общинските интереси – защитени. А именно да си върнем тази собственост изцяло на общината и да се възстанови спортната дейност“

Общинските съветници бяха категорични, че ще работят за запазване целостта на стадиона и не допускат вариант за поделянето му. Стойността на стадион „Черноморец“  се оценява на около 100 млн. лв. Вземанията на кредиторите пък са около 33 млн. Един от възможните варианти за излизане от кризата и връщането на стадиона на бургазлии е дълг срещу собственост.

Радио Бургас;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук