Начало Култура.бг Диана Дамрау пристигна в София за първия си концерт със Софийската филхармония

Диана Дамрау пристигна в София за първия си концерт със Софийската филхармония

301
0

Само ден преди първия си концерт в София Диана Дамрау стана носител на престижната награда Опус Класик 2020 в категорията Вокални записи. Дамрау получава приза за албума си „Щраус“, записан под диригентската палка на покойния Марис Янсон, за Warner Classics & Erato. На онлайн пресконференцията вчера бяха обявени и другите победители, сред които са Ан-Софи Мутер, Елина Гаранча и Йонас Кауфман.Церемонията по награждаването ще се състои на 18 октомври в Концертхаус Берлин.

В София Диана Дамрау и съпругът ѝ Никола Тесте ще пеят за първи път пред публика след локдауна. Те пристигнаха в България заедно с двете си момчета, които придружиха певците и на първата им репетиция в зала „България“. Семейството е изключително сплотено и предпочита да не се разделя за дълго. Диана Дамрау сподели, че се е наслаждавала на спокойствието и радостта да бъде с децата си по времето на Ковид кризата и заедно с Никола Тесте са се включили в тяхното обучение.
Двата концерта с националния оркестър поставят начало на световното турне на звездното семейство „Кралски афери – крале и кралици на операта“. Програмата ще бъде дирижирана от маестро Павел Балев, който успя да убеди Дамрау да планира концерт в България. Маестрото ще бъде диригент и на голяма част от концертите в турнето. Звездното сопрано впечатли музикантите на Софийската филхармония със своита непринуденост, чувство за хумор и професионализъм. След репетицията семейството се срещна и с директора на Филхармонията маестро Найден Тодоров, с когото обсъдиха и възможности за следващо гостуване.

На 4 и 6 септември в зала „България“ ще звучат арии и дуети от Верди, Росини, Белини, Доницети и Чайковски. Дамрау е подготвила и специална изненада за първата си среща с българската публика.

Ограничено количество билети за двете дати все още са налични на касата на зала България и в Ивентим.

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук