Начало Новини.бг Запалени сухи треви край Гюргево задимиха Русе

Запалени сухи треви край Гюргево задимиха Русе

244
0

Запалени сухи треви край румънския град Гюргево са причината за задимяването и неприятните миризми в Русе късно вечерта вчера, съобщиха от областната администрация в Русе.

Областният управител Галин Григоров е осъществил незабавно контакт с префекта на Окръг Гюргево Анета Матей. Станало е ясно, че горят сухи треви на площ от 18 хектара, като румънските власти са предприели необходимите мерки за справяне със ситуацията. На мястото били изпратени противопожарни автомобили и екипи на Окръжния инспекторат за извънредни ситуации „Влашка“.

За времето от 21,00 часа до 24,00 часа на 3 септември в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе са постъпили 12 сигнала от разтревожени граждани. Те са съобщили за миризма на изгоряло, усетена в централните части на града. Автоматичната станция в квартал „Възраждане“, която е съвсем близо до центъра, е регистрирала по това време превишение на нивата на фините прахови частици от 10 и 2,5 микгрограма на кубичен метър. Нивата на останалите следени показатели са били в норма.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук