Начало География.бг Продължава асфалтирането на улици във Видин

Продължава асфалтирането на улици във Видин

283
0

Асфалтират ул.“Янтра“ във видинския квартал „Акджамия“, в участъка между улиците „Генерал Боревски“ и „Лило Панов“. Около 22 хил.лв. са отделени от капиталовите разходи на общината, за полагането на 750 кв.м. асфалтова настилка. Инспекция на ремонтните дейности направи кмета на града Цветан Ценков, който обясни, че това е един от най-изоставените квартали на Видин:

„Както и „Панония“, и сега в момента имаме едно искане до Министерски съвет, с което сме пожелали близо 5 милиона, за капиталово-ремонтни дейности, като искаме всички междублокови паркинги, някои улици в тежките квартали, какъвто е „Бонония“, каквито са част от селата. „Панония“ също е в много критично състояние. Да започнем системно да ги оправяме. Предстои ни много работа.“
Средствата, отделени за капиталово-ремонтни дейности от община Видин са около 227 хил.лв. Те са предвидени за ремонти на уличната мрежа и междублоковите пространства, добави Цветан Ценков. Вече е асфалтирано междублоковото пространство пред блок №10 в ж.к. „Вида“ и покрай детската градина. Работата ще продължи по следните улични участъци и междублокови пространства: ул. „Търновска“ и междублоково пространство в ж.к. „Крум Бъчваров“, бл.13; ул. „Димитър Маринов“, както и паркинга зад блок „Прогрес“; ул. „Найчо Цанов“ и ул. „Папуджийска“; подходите към стария и новия гробищни паркове.

Радио Видин;РодБГ 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук