Начало Хранене и здраве Ананасът – продукт на младостта и красотата

Ананасът – продукт на младостта и красотата

488
0

Консумацията на ананас помага да се поддържат зъбите, костите, косата и ноктите здрави, заяви Наталия Пугачова, диетолог в Института по персонализирана медицина на Сеченовския университет.

Тя отбеляза, че ананасът може да бъде класифициран като продукт на младостта и красотата поради съдържанието на силиций. Освен това той е богат и на манган, поради което организма поддържа енергийния метаболизъм на молекулярно ниво и нормални нива на глюкоза в кръвта.

Ананасът, твърди специалистът, има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Ензим, наречен бромелаин, помага за разграждането на протеина до аминокиселини, което помага за подобряване на храносмилането. Фруктовите киселини допринасят за производството на стомашен сок, който също помага за правилната функция на червата.

Пугачова отбелязва, че могат да се консумират около 200 грама пресен ананас на ден или да се пие 200 милилитра сок. Лекарят също така посочи, че месото, мариновано с ананас, е по-лесно усвояемо. С този продукт обаче не трябва да се злоупотребява от хора с повишена стомашна киселинност или язва. Освен това ананасът е с високо съдържание на захар.

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук