Начало Село.бг ДФЗ провери доматите и краставиците на 7500 земеделци

ДФЗ провери доматите и краставиците на 7500 земеделци

208
0
Three ripe tomatoes on green branch. Home grown tomato vegetables growing on vine in greenhouse. Autumn vegetable harvest on organic farm.

ДФ „Земеделие“ извърши близо 7 500 теренни проверки на бенефициенти, заявили участие в програмите на Фонда.

Те са проведени в рамките на два месеца и половина.

До момента са направени над 6 000 проверки на място по подадените заявления по схемите и мерките на директни плащания за Кампания 2020. От тях извършените посещения на място са близо 1500, обхващащи 32 29,66 ха. При тях на място се измерва размера на парцелите и се констатира наличието на заявените за подпомагане култури. Установява се още и дали са спазени минималните агротехнически мероприятия, които да гарантират получаването на добиви.

За първите посещения на място са избрани заявления със следните култури: домати – оранжерийно производство, пипер – оранжерийно производство, краставици – оранжерийно производство, домати на открито, пипер на открито, краставици на открито, корнишони на открито, лук, чесън, картофи.

От ДФЗ посочват, че за Кампания 2019 г. контролът на декларираните площи по схемите за обвързана подкрепа е бил увеличен 10 пъти. Мярката е довела до недопускане на плащания към производители, които не отговарят на условията за подпомагане.

По схемите и мерките на Селскостопански пазарни механизми са извършени над 1 200 теренни проверки.

Направените проверки в сектор „Вино“ са 250.

По подмерките на ПРСР 2014-2020 за последните месеци са направени близо 300 проверки на място на проекти с подали заявления за окончателно плащане.

news.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук