Начало Новини.бг Пожар в химическия комбинат „Свилоза“ в Свищов

Пожар в химическия комбинат „Свилоза“ в Свищов

247
0

Повече от половин денонощие продължава гасенето на пожара в открит склад за дървесина в химическия комбинат „Свилоза“ в Свищов. Няма пострадали хора и опасност за производствените мощности. Няма обгазяване на града. 

Около 8 часа тази сутрин се е самозапалила отпадъчна маса от дървесина, заяви за БНР собственикът на химическия комбинат в Свищов Красимир Дачев: 

„За сега няма нищо, защото то е навънка, на поляната е“. 

50 пожарникари от Свищов, Велико Търново, Горна Оряховица и Павликени, заедно с ведомствената пожарна служба на химическия комбинат и противопожарна влакова композиция с вода, както и тежка техника на общината участват в гасенето на пожара, който е локализиран, но не е потушен. Засегнатият склад е с площ от четири декара и е с хиляди кубически метра суха дървесина, посочи старши комисар Красимир Кръстев, директор на областната противопожарна служба:

„Тези 800 квадратни метра, които от сутринта се запалиха, и към момента си горят, но във вътрешността. Правим всичко възможно да не се разпространи, много е силен вятърът“. 

От Регионалната екологична инспекция съобщиха, че замърсяване на въздуха над нормите не е регистрирано в Свищов заради пожара. 

Химическият комбинат не работи заради производствена авария от преди два месеца.

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук