Начало Култура.бг Грандиозен спектакъл за живота на Чарли Чаплин гостува в Бургас

Грандиозен спектакъл за живота на Чарли Чаплин гостува в Бургас

298
0

ЧАПЛИН!

Име-легенда, име-икона за артистичните среди, една от най-ярките личности  на 20 век!

За да възкресят неговата значимост, амбициозният  творчески  екип от  композитора  Крис Къртис  и американския  драматург Томас Миън , с подкрепата на наследниците на великия артист, създават мюзикъла  „Чаплин“.  Веднага след  изпълнението  на  Бродуей, творбата е номинирана за девет награди, сред които за „Най-добър мюзикъл“,  и “Най-добра-музика“.

Изпълнявана е в Русия, Бразилия, Германия, Израел, Белгия, Холавдия, Чехия, предстои премиерата й в Лондон.

В България премиерата на Варненската опера се случи през  това лято и  Бургазлии ще могат да се насладят на грандиозния спектакъл  следващата неделя,  20 септември,  от 20 часа на сцената на летния театър.  

Постановката  е на Борис Панкин, диригент е Страцимир Павлов, сценографията е на Константин Гарнизов, костюмите са  дело на Розина Макавеева, а  в главната роля  се превъплъщава майсторски  Мариян Бачев.  Партнират  му талантливи актьори, певци и танцьори, за да изградят разказа за живота на Чарли Чаплин  – знаменит филмов актьор, писател, продуцент и режисьор. Действието обхваща цялата му кариера и се разгръща от най-първото представление на Чаплин като дете в Лондон до трогателното присъждане на почетната награда „Оскар“ през 1972 г.

Шоуто, в което са преплетени всички видове изкуства – музика, театър, танц, пеене, кино,  представя пътя към славата на  обичания актьор, заедно с всички хора, изиграли основна роля  в живота му – неговата майка Хана, по-големия брат Сидни, четвъртата му жена Уна О, Нийл и журналистката Хеда Хопър. Биографията му е цветна мозайка от трудно детство, стихиен любовен живот и страстни политически убеждения.  Зрителите  стават свидетели на създаването на легендарните филми на Чаплин като „ Детето“, „Цирк“, „Модерни времена“ и „Великият диктатор“.  „Чаплин“ разказва за трогателната история на човека, който кара света да се смее чрез своя легендарен персонаж „Скитникът“, но трудно намира щастието в собствения си живот.

Спектакълът  се  „възприема на един дъх“ –  актьорите са изцяло отдадени на ролите си, а  младият диригент Страцимир Павлов артистично   успява да извлече от  оркестъра  заложените  в музиката на Крис Къртис  драматизъм и  щастие. Представление, което се помни дълго! Чаплин не бива да бъде забравян!  Билетите са в продажба чрез мррежата на Евентим, Грабо, както и на касата  на часовника в Бургас.

faragency.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук