Начало География.бг Доброволци чистят остров Адата от боклуци днес Акцията започва днес в 18...

Доброволци чистят остров Адата от боклуци днес Акцията започва днес в 18 часа, раздават на място ръкавици и чували

169
0

Всички пловдивчани, които искат градът им да бъде по-чист и красив, могат да се включат в акция на остров Адата днес. С помощта на доброволци зоната по бреговете на Марица ще бъде почистена, а професионалисти с лодки ще се пуснат по течението и срещу него, за да извадят отпадъци от коритото на реката. Събитието е част от дейностите за Пловдив на инициативата на Място България – Junk Around.

Чистенето ще започне от 18:00 часа, а всеки, който иска да се включи, просто трябва да отиде на острова или на Южния бряг на реката (от страната на бул. „Марица-юг“). Друг вариант е да се запишете предварително, като се свържете с организаторите от БГ Бъди Активен. Същите ще предоставят на участниците ръкавици и чували.

„Защо реката? В крайна сметка боклукът винаги свършва на едно и също място – в реката, а от там в морето. Дали лично ние сме хвърлили конкретно тази торбичка, или не, няма значение. Накрая боклукът е на всички нас… и се връща обратно при нас. А личната отговорност не свършва само дотам дали боклукът е мой, защото аз съм го изхвърлил, и ако съм си хвърлил боклука където трябва, чуждият не ме интересува. Защото няма моя и твоя част от морето, реките, брега, гората“, заявяват организаторите на акцията.

Събитието е отворено за индивидуални участници, но то е и страхотна възможност за групи и колективи, които искат да се включат в каузата, защото сплотява и приобщава колеги, съмишленици, съотборници и приятели.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук