Начало География.бг Румен Драганов: Концесионерите са по-силни от министри и премиер

Румен Драганов: Концесионерите са по-силни от министри и премиер

279
0

В България няма как да се случат безплатни чадъри и шезлонги по плажовете. Защото концесионерите са по-силни от министри и от министър-председател. Това заяви пред БНТ Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози в туризма.

Колкото пъти говорим с управляващите туризма, те до такава степен са предали интересите на българския туризъм, че в момента дори не могат да водят преговори с техните наематели – концесионерите на плажа. Те се явяват по-силни и от министър, и от министър-председател, каза Драганов.

По думите му основен проблем е застраояването по Черноморието. Кметове непрекъснато разрешават нови и нови строителства. Хора с куфари с пари се размотават нагоре-надолу из страната, коментира Румен Драганов и продължи: все още с очите си виждаме хотели, построени на пясъка, невидени от главния прокурор.

Спасителната мярка за туризма под формата на ваучери не можа да сработи, смята Драганов. Очакваме за бюджета за следващата година да бъдат предвидени ваучери за балнео почивка за 720 лева на човек. Работници да получават ваучери за почивка, така както ваучери за храна и те да се дистрибутират през същата система, разясни той.

Според него въпреки краткия летен сезон, българите са останали доволни от намалените цени на чадъри и шезлонги по морето. Въпреки това обаче продължаваме да се сравняваме с Гърция.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук