Начало Новини.бг Заместник-кметът по строителство в София подаде оставка

Заместник-кметът по строителство в София подаде оставка

238
0

Девет месеца след встъпването в длъжност заместник-кмет по строителството в София, инженер Цветан Божинов изненадващо подаде оставка по лични причини. Направил го е вчера, когато оттеглянето му е било прието от кмета Йорданка Фандъкова, стана ясно от прессъобщение на Столичната община. А днес новината бе съобщена като „слух“ на онлайн заседанието на Столичния общински съвет от Грети Стефанова – общински съветник от „Демократична България“. Инж. Ангел Джоргов ще заеме мястото на инж. Божинов

30-годишен опит в сферата на строителството има инж. Цветан Божинов. Така го представи Фандъкова при встъпването му в длъжност: 

„Опитен инженер, завършил промишлено и гражданско строителство във ВИАС. Започнал е своята дейност в „Метрополитен“ като млад инженер, но всъщност е ръководил много големи инфраструктурни и строителни обекти в България и в чужбина“.

За повече ред и контрол в строителството заяви, че ще работи бившият вече заместник-кмет по строителството инж. Цветан Божинов: 

„Бих искал да вложа повече контрол по време на предпроектни и проекти проучвания, вземане на решения, възлагане на съответните важни фирми, от които ще изискваме и резултати“.

Инж. Цветан Божинов е третият заместник на кмета Йорданка Фандъкова, който напуска „Московска“ 33. Преди него си тръгнаха Йоана Христова, която беше заместник-кмет по екология в Столичната община, и Владимир Данаилов, който беше заместник-кмет по дигитализация. Йоана Христова напусна по лични причини. Владимир Данаилов отиде на работа във „Фонда на фондовете“ към Министерството на финансите.

Лични са мотивите за напускането и на инж. Божинов. На поста му вече е назначен инж. Ангел Джоргов. През април тази година инж. Джоргов беше избран за член на Съвета на директорите на столичния „Метрополитен“. Той е доктор по подземно строителство.

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук