Начало Новини.бг Звънят камбанки

Звънят камбанки

189
0

В главата на премиера Бойко Борисов вече трябва да звънят предупредителни камбанки за наближаващия край на управлението му. Камбанки трябва да трещят и в ушите на кабинета, че даже и на гербаджийските депутати. Май не остана читава социологическа агенция, даже и от обслужващите властта, която да не отчита, че масово обществото иска премиерът и министрите му да си ходят. Той обаче се поокопити и пак яхна джипа.  Борисов нямало да даде оставка, защото само мафията я искала! А как точно се бори мафия от затворения джип или с ножичка за рязане на ленти при откриване на обекти? Отделен въпрос е, че правото на мнение не те прави мафиот, каквото и да казва Борисов.

ГЕРБ ни плашат колко страшни времена идват заради короната, есента, стагнацията, полета на пеперудите.

Ама не правят нищо, с което да смекчат този ужасен удар, който ни дебнел. Само бърз поглед по „неотложно спешните“ им законодателни инициативи е ясен знак какъв е приоритетът им – оставането на власт. Защото ако бяха загрижени за народа, нямаше да се вкопчат първо в Конституцията и Изборния кодекс. Или поне нямаше да е набързо, без мисъл и с куп грешки, които дори и самите те виждат. Съвсем друг трябва да е подходът на истинския държавник и управленец.

Ако мислеха за доброто на обществото, управляващите щяха да са признали некомпетентността си и да са си тръгнали. Или поне щяха да се стараят повече в законите, които предлагат, а после и си гласуват. Щяха да изработят действащи мерки за подкрепа на бизнеса, а не само да го изнудват. Тогава нямаше да се стига и до безпрецедентната позиция на АИКБ с обвинения за държавен рекет. Ако искаха да подобрят ситуацията, ГЕРБ щяха да измислят как да помогнат на младите родители, на бедните пенсионери, на отрудените медици и на още куп пренебрегвани съсловия. Ама не, властта пръска безотчетно пари за „наши“, „наши“ и тук-таме някои „ваши“. Действа на парче, без цялостна визия и дългосрочен, даже без краткосрочен план.

А в Европа вече започнаха да осъзнават, че мълчанието на българския премиер не е знак на дълбока мисъл. Вече се чуват и призиви: „Спрете им парите на тия бандити“. Само дето няма да спрат само финансирането на „лапачите“ от властта. Ще спрат шансовете на България да продължи с опитите си да излезе от дъното на всички възможни негативни класации на ЕС. 

Време е Борисов, ГЕРБ и присъдружните им калинки и кукли на конци да си ходят. Оставка!

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук