Начало Спорт.бг Световноизвестна инструкторка по канго джъмпс с тренировка в София (ВИДЕО)

Световноизвестна инструкторка по канго джъмпс с тренировка в София (ВИДЕО)

321
0

Кинга Себастиан е вписана в рекордите на Гинес и е в процес на издаване на първата си книга

Световноизвестна инструкторка по канго джъмпс, беше на посещение в София, за да проведе ежемесечните си тренировки у нас, предава NOVA. Кинга Себастиан е с повече от 18-годишен опит в спорта, вписана е в книгата на рекордите на Гинес и е в процес на издаване на първата си книга.

„Канго джъмпс е моя живот. Не мога да живея без канго джъмпс. Винаги си нося обувките с мен. Аз съм на 47 години, имам 2 деца и канго джъмпс е единствения спорт, който ме поддържа във форма и в добро здраве. Винаги го препоръчвам на всеки, защо е усещане, което те зарежда с много емоция, щастие и ти дава всичко, от което имаш нужда. Създава едно голяма семейство”, заявява Кинга Себастиан.

Тя е професионален инструктор по канго джъмпс със спортно и кондиционно образование. Успява да наложи спорта в различни държави – Румъния, България, Швеция и Сърбия.

„България е моят втори дом. Идвам тук често, за да мога да водя часове и да обучавам нови инструктори. Интересът е огромен и вече има класове във всеки голям град в страната”, обясни Кинга Себастиан.

Първоначалната идея на спорта била да се използва за рехабилитация. Създателят Денис Невил направил първите такива обувки в Канада, след което се установило, че е много подходящо и за фитнес подготовки, както за жени така и за мъже.

„Канго джъмпс започнало като рехабилитационни упражнения, след което се въвеждат и аеробни упражнения, които се делят на 4 групи. Канго удар, канго сила, канкго запознанство за децата и канго джогинг.  Ако имаш обувки вкъщи или във фитнеса, ще ти е достатъчен 1 час за пълна тренировка”, обяснява Кинга Себастиан.

Съвета на инструкторката е винаги да се използват само оторизирани продукти за спорта. Често избирането на евтиния вариант може да навреди на тялото ви. Обувките са специално създадени, като подобряват и предпазват гръбначния стълб, колената и глезените.

„Както ви казах, създадено е за рехабилитация. Ние сме доктори и сме отговорни за нашите клиенти, за това много внимавайте с избора на инструктор. Обувките тежат 4 килограма, за това ние горим повече калории от другите спортове.

Горим 80% повече, отколкото ако сме без обувките. За 1 месец, ако тренирате по 3 пъти седмично, ще изгорите около 10 килограма. Ще имате едно красиво тяло, за много кратко време”, смята Кинга Себастиан.

Миналото лято е вписана в книгата на рекорди на Гинес. „Любимата ми история от спорта е когато миналата година в Румъния, заедно с българския отбор и много други от цял свят, бяхме 1657, които скачаха едновременно.

Представителите на Гинес бяха там и успяхме да направим най-мащабната тренировка по канго джъмпс. Така че ако проверите книгата с рекордите, ние сме там”, похвали се инструкторката.

След дългогодишния си опит в сферата, Кинга решава да направи мащабно проучване, със съдействието на няколко други лекари, за да установят колко полезен може да бъде този спорт.

„През 2019 година с трима доктори направихме проучване върху специалните обувки, за да видим ефективността на спорта, като участваха 80 човека с различни заболявания, като: проблеми с гръбнака, колената, глезените, диабетици и сърдечни проблеми.

И тренирахме с тях по 3 или 5 пъти седмично в продължение на 6 месеца, след което имахме изумителни резултати. Някои станаха по-високи заради позицията, в която седиш, заради обувките, други подобриха метаболизма си. Това са нещата, които бих искала да напиша в книгата си, за да покажа как канго джъмпс може да промени живота ти”, разказва Кинга Себастиан.

dariknews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук