Начало закон и ред Засилен контрол на „Пътна полиция” преди началото на учебната година

Засилен контрол на „Пътна полиция” преди началото на учебната година

327
0

 От „Пътната полиция” алармираха за двоен ръст на катастрофите с жертви на пътя от началото на септември, съобщава Нова тв. Равносметката за първата десетдневка е 223 произшествия. Загиналите на пътя за този период са 22- ма, а ранените – 260. Само на 10-и септември четирима души са загубили живота си, а други 22-ма са ранени при катастрофи. 

Пътните полицаи увериха, че ще бъдат предприети допълнителни мерки преди началото на новата учебна година. 

„Трафикът е особено засилен през последните дни. Отнемането на предимство е най-честата причина за инциденти. Това лято все пак регистрирахме по-малко катастрофи в сравнение със същия период миналата година. От 16 до 22 септември ще се проведе кампанията „Европейска седмица на мобилността”. От 1 септември стартирахме традиционната си акция във връзка с новата учебна година. Проверени са пътните знаци и пешеходните пътеки, които са в близост до учебни заведения„, обясни в ефира на „Събуди се“ инсп. Мария Ботева от „Пътна полиция“, ГДНП.

По думите й тази година е планирано служители на „Пътна полиция“ да влязат в училищата.   „Планираме през учебната година със съгласие на учителите да проведем учебни часове по правилно поведение на пътя“, каза още Ботева.

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук