Начало Новини.бг Кукленият театър в Бургас даде пример: Приказни герои показаха на децата как...

Кукленият театър в Бургас даде пример: Приказни герои показаха на децата как се пресича безопасно

175
0

В първия ден на новата учебна година любими приказни герои от Кукления театър помагаха на малките ученици, техните родители и на граждани да пресичат безопасно на оживени пешеходни пътеки в града. Акцията на Областен информационен център – Бургас се провежда за поредна година в „Европейската седмица на мобилността“ и е една от добрите практики за превенция за безопасно придвижване в редица страни от Европейския съюз.

Десетки бяха тези, които в ранните часове на деня с интерес и нескрито любопитство се интересуваха от тази интересна идея, която се осъществява за поредна година в града ни. Ученици, родители, учители и много граждани се възползваха от „услугите“ на нетрадиционните регулировчици на движението и преминаваха спокойно по пешеходните пътеки на два ключови бургаски булеварда.

-Много положително! Това трябва да се прави редовно на различни оживени места за пресичане в града. Много добра идея! О, виждали сме подобни неща в Холандия, Испания, Гърция – споделяха граждани, които преминаваха по пешеходните пътеки.

Подобно мнение изразиха и двамата актьори от театъра Делян и Ивайло, които се въплътиха в образите на двама от приказните герои от куклените постановки „Искам да стана голям“ и „Принцеса Бум – тряс“.

Събитието се организира в рамките на Седмица на мобилността в Бургас 2020 г. и във връзка с инициативата „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2020“, насочена към популяризиране на движението, спорта и балансираното хранене.

Във вторник, 15 септември от 18.00 часа на сцената до Часовника, Бургаският духов оркестър ще изнесе програма по музика на европейски композитори. Подробната програма на Седмицата, може да намерите на този линк: https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/43828?fbclid=IwAR3lx5lvtLbF2gorybHswcmRf_gEa3qDqLlXQXRA7FWvETOPKv2nS0jgQRg

burgasinfo.com; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук