Начало Новини.бг Общо 39 ученици от Езиковата гимназия в Стара Загора са под карантина...

Общо 39 ученици от Езиковата гимназия в Стара Загора са под карантина заради заразен с СOVID-19 единайсетокласник

178
0

Стара Загора, 17 септември /Румяна Лечева, БТА/
От днес 39 ученици от Езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора са под карантина за 14 дни. Това съобщи Теодора Николова, директор на гимназията. Причината е, че единайсетокласник от гимназията е дал положителна проба за коронавирус вчера.
От карантинираните, 27 са от класа на заразения ученик и 12 – от профилираната паралелка по философия, която той посещава. Младежът е нямал никакви симптоми, чувствал се добре и по нищо не личало да е болен; тестът е направен по негово желание, защото е трябвало да пътува в чужбина.
Ще се премине към обучение в електронна среда, от разстояние – синхронно и асинхронно, обясни Теодора Николова. Учителите, които са преподавали на младежа вчера, няма да бъдат карантинирани, тъй като са били на разстояние и са носели маски или шлемове. За тях РЗИ не предвижда тестването им за коронавирус.
Заради потвърден случай на COVID-19 на директора на детската градина „Детелина“ в с. Оризово, община Братя Даскалови, детското заведение, със заповед на кмета, се затваря до 22 септември.

БТА;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук