Начало География.бг Панорамна площадка е новата туристическа атракция в Родопите

Панорамна площадка е новата туристическа атракция в Родопите

204
0

Недалеч от Смолян по поречието на река Арда се намира село Могилица. От тук тръгва най-новият туристически маршрут, който ще ни изведе високо в планината.

Потегляме с високопроходими автомобили, тъй като пътят е черен и не става за лека кола.

Последната част от маршрута трябва да извървим пеша.

И така след един доста атрактивен офроуд маршрут стигаме до тази невероятна панорамна площадка. Панорамата наистина е невероятна.

Площадката е наречена „Върхът“. Изградена е изцяло със средства на община Смолян.

„Инвестицията е около 45 000 лева, като трябва да знаете, че така е правено всичко с максимални усилия и от кметството и от горски. Тоест инвестицията реално трябва да е много по-голяма“, уточнява Марин Захариев, зам.-кмет на Смолян.

Но местните хора от село Могилица дни наред са се трудили доброволно, за да изградят съоръжението. Конструкцията е здрава, а част от пода е стъклен, за да се вижда
красотата на планината.

„Площадката е на 1351 метра надморска височина, денивелацията от площадката до реката е 351 метра. От тук се вижда кулата Снежанка, Карлък, Перелик. В дъното – Енихан баба, връх Свобода и селата Могилица, Исьовци, Турян, Милково. Отсреща е Варат, Бориково, Черешките, Кошута, разказва кметът на с. Могилица Милко Кисьов.

Местните хора се надяват панорамната площадка да се превърне в любимо място за туристите от цяла България и те отново да се връщат тук, за да се наслаждават на красотата на Родопите.

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук