Начало Новини.бг Стотици рокери се поклониха пред Вазов и Левски

Стотици рокери се поклониха пред Вазов и Левски

206
0

Стотици рокери от цялата страна се поклониха  пред памениците на най-великите българи – Патриарха на българската литература в Сопот и Апостола на свободата в Карлово. Те направиха почетната си обиколка  в региона  около 12.00 часа на обяд, а със запалени фарове на моторите и с венци и цветя изразиха почитта си към Иван Вазов и Васил Левски. Поклонението на рокерите е традиционно и част ритуала при закриване на мотосезона. Всяка година в края септември мотористите се събират да изпратят лятото на историческата Манастирска поляна край Сопот.

Както „Марица“ писа по-рано днес мотосъборът бе открит снощи с водосвет, а  са рокерските състезания, в които има много шум на мотори, смях и адреналин. Специална комисия отчете кой е първият пристигнал рокер, кой е дошъл от най-далече и кой мотор е с най-големи задни части.

Малко по-късно Подбалкана оглуша от състезанието „Най-шумен мотор“.

Днес следобед ще бъдат наградени победителите в скоростната отсечка, а довечера започват новите игри – за най-красив тунинг, дърпане на камион и канадска борба за мъже и за жени.

Довечера рокерите ще изпратят цялото с голям купон – „Епизод“ ще забият на историческата манастирска поляна. Група „Шеки“ ще вдигне още градуса на веселбата, гайди ще огласят цялата околност. А десетки ще проверят обича ли ги късметът в голямата рокерска томбола. Преди да закрият сезона, рокерите ще запалят факли и ще озарят нощта.

Цветана Георгиева – marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук