Начало Новини.бг Циклонът в Гърция взе жертви, уплаши и български туристи ВИДЕО

Циклонът в Гърция взе жертви, уплаши и български туристи ВИДЕО

200
0

Консулът на България в Атина Любомир Георгиев съобщи, че има няколко получени сигнала за българи, притеснени от наводненията. Основно на остров Кефалония.

„Става въпрос за туристи. Няма пострадали български граждани, поне за момента нямаме данни. Има пострадало имущество на български граждани, основно автомобили, които са наводнени от потоците вода, които са се стичали от високите части на острова“, обясни той пред БНТ.

 
До довечера се очаква да спрат валежите в Централна Гърция и Пелопонес, като циклонът се измества към остров Крит.

От МВнР препоръчват гражданите да избягват пътуване в районите, засегнати от циклона Янос. Да информират свои близки относно местоположението си и за местата, в които възнамеряват да ги посетят, пише dnes.dir.bg.

Предварително да се запознаят с местоположението на най-близките управления на полицията, пожарната и спешната помощ в района, в който се намират. При необходимост да се свържат с представителствата на страната ни в Гърция, призова пред БНТ консулът ни в Атина Любомир Георгиев.


Двама души са загинали и двама са в неизвестност след урагана в Гърция. Повече от 600 молби за помощ е получила Пожарната служба заради бедствието. Природната стихия връхлетя южната част на страната с 80 км/ч, предизвика огромни вълни, събори дървета, наводни къщи и прекъсна електрозахранването.

Първата жертва е жена от село Василе, област Лариса, заклещена в дома си. Издирват се други двама души. Има информация, че жена е попаднала във водната стихия с колата си, другият изчезнал е 64-годишен фермер.

Рядко вижданото явление удари западните острови Кафалония, Закинтос и Итака. Засегната е и почти цялата територия на Пелопонес. Гражданите подават сигнали за наводнени пътища, улици и къщи. Има паднали дървета, отнесени покриви и много повредени автомобили.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук