Начало Хранене и здраве В квартал „Черно море“ деца и родители готвиха здравословно

В квартал „Черно море“ деца и родители готвиха здравословно

238
0

Семейно състезание „Готвя с мама здравословно“ се състоя в СУ „Христо Ботев“ в кв. Черно море днес. То се проведе на открито при спазване на всички епидемиологични изисквания. Инициативата е част от редица дейности по конкурса на Министерството за здравеопазването „Посланици на здравето“, в който училището се класира с проекта си „Аз се храня здравословно, а спортът ми е за основно“.

Състезанието се проведе в три тура и включваше приготвяне на красиви здравословни блюда, презентирането им и викторина с въпроси, свързани със здравословния начин на живот. Журито бе в състав Десислава Тодорова от БЧК – Бургас, Янка Андреева от НЧ „Антон Страшимиров“, Людмила Йорданова, Директор на СУ “ Хр. Ботев“ в кв в. Черно Море и Николина Стоянова, зам.-директор на училището.

“ Тази инициатива трябваше да се състои още през март, но покрай пандемията се отложи. Днес поставяме финала на един изключително полезен проект, като с колегите, с които се теудехме по него, превърнахме всяка една дейност в празник за децата“, коментира ръководителят на проекта Веселина Николова.

Тя допълни, че са били подкрепени от известни хора в града, които дълги години работят в областта на здравословния начина на живот, в това число лекари, собственици на био магазини, медии, БЧК, РЗИ-Бургас. Сред тях е и новата мисис Бургас София Мазунренкоя, която напълно безвъзмездно провела няколко урока и тренировки с възпитаниците на школото.

„Родителите, децата и колегите положихме много усилия в едно трудни времена, за да осъществим всяка една от заложените дейности. Пожелаваме си успех в класирането, защото представяме не само училището, но и Бургас“, допълни Николова.

faragency.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук