Начало Култура.бг 100% музика, емоции и преживявания в почивните дни

100% музика, емоции и преживявания в почивните дни

284
0

Положителни емоции на концертите от фестивала Софийски музикални седмици

Eдин различен и ритмичен концерт на младото и екзотично дуо – Виви Василева – виброфон и Лукас Кампара Джинис – китара, предстои на 19 септември в камерна зала „България“ в София и ден преди това на 18 –ти в Пловдив в „Балабановата къща“.

Чаровната, енергична и много лъчезарна перкусионистка Виви Василева, малката сестра на известния наш цигулар, наскоро взе участие в 100-тното издание на Залцбургския музикален фестивал, покорява европейските сцени и вече е у нас с партньора си от Бразилия, за да представят нова Соната за вибрафон и китара, написана от чилиеца Хавиер Контрерас. Като същата вечер ще чуете клавирни творби на Моцарт и Бах в аранжимент за китара и вибрафона, които музикантите обожават да свирят и не се отказват, независимо от новите произведения. Този концерт не ви ли звучи различно и свежо … ?

На 20 септември, 19 ч. – Камерна зала „България“ ще чуете Хор „Te Deum Adoramus” с диригент Теодора Димитрова, на рояла Зорница Гетова. В програмата: Дебюси, Морис Дюрюфле, Барток, Бритън, Ева Угалде, Ола Йейло, Рамиро Реал, Курт Биккембергс, Иван Спасов.

На 21 септември, 19 ч. – Зала СБК – „Три композиторски портрета“ – Клавирен рецитал на Александра Иванова с премиери от Стоян Бабеков, Александър Райчев и Красимир Тасков.

Празничният 22 септември от 19 ч. в Камерна зала „България“ ви очаква Трио Борислав Йоцов – кларинет, Матиас Гредлер – виолончело (Австрия) и Евгения Радославова – пиано. В програмата: Нино Рота, Бетовен, Брамс, Брух, Албена Врачанска.

Избор на концерти има, остава да си вземете доброто настроение или то ще ви настигне в залата, настройте се на музикална вълна и приятни емоции. По време на концертите са взети всички предпазни мерки за дистанция и дезинфекция, само си носете предпазна маска в тон с тоалета. Тази есен, заради ковид наредбите, ви информираме, че концертите се изпълняват без антракт, което ги прави по-кратки от около 1 ч. и 15 мин., приблизително.

Програмата на фестивала може да намерите на:

www.facebook.com/sofiamusicweeks

Билети на касата на Зала „България”, както и чрез мрежата на: Eventim.bg, ePay-GO, Bilet.bg и техните партньори. Билети с отстъпка за учащи и пенсионери на касите.

Съорганизатори са Министерство на културата, Столична община, Софийска филхармония. В пресконференцията участваха редица журналисти от културния ресор и партньори от НМА „Проф. Панчо Владигеров“, НБУ, а също композитори и изпълнители, на които сърдечно благодарим за оказаното внимание. 

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук