Начало Новини.бг Заради недостига на деца в Добричката община ще бъдат сформирани маломерни паралелки

Заради недостига на деца в Добричката община ще бъдат сформирани маломерни паралелки

330
0

Заради по-малкото деца в община Добричка през новата учебна година ще бъдат сформирани още паралелки под стандарта за броя ученици, съобщава БТА.

На предстоящото заседание на Общинския съвет ще бъде разгледан доклад на кмета Соня Георгиева, която предлага в единственото средно училище в общината – „Никола Вапцаров“ в село Карапелит, да има паралелка в единадесети клас с 11 ученици. По-малко ще бъдат и осмокласниците – 14, в обединеното училище „Добри Войников“ в село Победа.

Регионалното управление на образованието вече е дало положително становище за маломерните паралелки. И двете училища, които обучават общо по повече от 80 ученици, могат да поемат издръжката на новите маломерни паралелки до края на 2020-а от собствените си бюджети.

Общината ще предвиди допълнителни средства от бюджета си за 2021 година, ако възникне необходимост учебните заведения да бъдат подкрепени.

Общинският съвет вече разреши – преди началото на учебната година, други маломерни, както и слети паралелки, да бъдат образувани в 13 училища заради демографската криза.

Novini .bg;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук