Начало Новини.бг Кметове на малки населени места излизат на протест

Кметове на малки населени места излизат на протест

279
0

Кметове на кметства от цялата страна излизат днес на протест заради неизпълнени ангажименти, които според тях са били поети от правителството за финансова независимост на кметствата от общините и връщане на прага за избор на кметове от 350 на 100 души по постоянен адрес.

Протестът е в Калофер. За втори път кметовете излизат на протест, защото исканията им така и не са чути.

Преди две години местните управници излязоха на мълчалив протест, за да поставят своите искания за финансова независимост от общините и за връщане на прага за пряк избор на кметове на населени места от 100 души. До момента няма решение на така поставените искания.

Две години чакаме да мине на второ четене и да влезе вече в сила този закон, който ние от 2 години искаме, но нищо не се случи. Мина на първо четене и оттам нататък нищо не се случи. Писахме открити писма, мъчихме да се свържем с Народното събрание… Ние сме твърдо решени, днес сме на мълчалив протест и сме само от управителния съвет на сдружението. Но оттук нататък няма да бъде така, до 15 дена, ако не ни чуят, ще бъдем на връх Шипка заедно с гражданите, заяви пред БНТ председателят на Националното сдружение на кметове на кметства Румен Стоянов.

Местните управници се заканиха, че ако и този път исканията им не бъдат чути, ще блокират пътя край Шипка.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук