Начало Новини.бг Рекорд! Български съд даде 100 милиона лева кръвнина

Рекорд! Български съд даде 100 милиона лева кръвнина

261
0

Рекорд за България! Кръвнина от близо 100 млн. лв. отсъди Специализираният наказателен съд за жертвите от атентата на бургаското летище „Сарафово“, съобщи „Монитор“. В понеделник магистратите прочетоха две доживотни присъди без право на замяна за двамата оцелели атентатори – Мелиад Фарах и Хасан ел-Хадж Хасан.

Двамата бяха осъдени задочно, тъй като все още се издирват с червена бюлетина на Интерпол. Ако бъдат заловени, освен зад решетките, те ще трябва да изплатят и огромни обезщетения за загиналите и пострадалите при адския взрив. Сумите варират между 350 000 лв. и 10 млн. за пострадал или загинал в касапницата.

„Шокът за пострадалите все още е голям, затова не са тук. Моята доверителка не иска да се връща към този момент, защото, както се разбра от изказването на другите свидетели по видеоконферентна връзка, те все още страдат. През цялото време те плакаха, независимо, че е минало толкова много време.

Това е една деккаративна присъда, която няма да бъде изпълнена, нито по отношение на наказанието, нито по отношение на големия размер на гражданските искове. Моля при следващи дела в България за пострадали и загинали да питате защо размерът на обезщетенията, които се присъждат, е толкова нисък – дали животът на гражданите на Израел е на по-висока стойност от тези на българските граждани“ – коментира след четенето на присъдата адвокатът на пострадалата при взрива екскурзоводка Данка Иванова – Ивелин Димитров.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук