Начало закон и ред Фалстарт на делото „Алепу“, адвокатът не бил в България

Фалстарт на делото „Алепу“, адвокатът не бил в България

236
0

 Административният съд в Бургас не даде ход на делото, което трябваше да реши законно ли е брегоукрепването, под формата на хотел, над бившия „Шофьорски плаж“. Това съобщи БНТ.

В съда днес липсваше защитник на фирмата изпълнител под претекст, че е в болнични и извън в България, обаче, дойде адвоката на собственика на обекта край Алепу.

Адвокат на „Алепу Вилидж“ Петър Кошничарски коментира, че съдията щял да каже каква е истината на базата на доказателствата по делото и на това, което изложат страните. Като ги представим тези доказателства, ще ги видите.

Същевременно адвокатът на Община Созопол Юрий Бошнаков изрази друга позиция. Според него тезата на Окръжна прокуратура е не състоятелна, тъй като оспореното разрешение за строеж касае изграждането на обект, обем, различен от този, за който е издадено първоначалното разрешение за строеж.

Според прокурора Христо Колев отново делото е било отложено. По думите му не е бил даден ход на същото поради процесуални причини. Редовно са призовани този път всички страни, но са представители болнични и невъзможност за участие поради командировка в страната.

Това е второто заседание по казуса, след като в края на юли делото не започна заради липсата на представител на фирмата инвеститор.

Припомняме, случаят със строежа на плаж „Алепу“ придоби отново широк обществен отзвук през последните дни, след като вече веднъж бе спрян миналата пролет.

Екозащитници изразиха предположение, че свлачището на плажа е било активирано умишлено, за да има претекст за изграждането на брегоукрепителното съоръжение, което обаче съмнително прилича на хотел. От Камарата на геодезистите определиха въпросната конструкция като гавра със закона.

Според оценката на шефа на ДНСК Иван Несторов заяви, че няма основание на този етап ДНСК да се намесва в наличния до този момент строеж и в плановете, тъй като службата може да коментари само разрешенията и документацията.

Върховна административна прокуратура сезира началника на Дирекцията национален строителен контрол да извърши незабавна проверка на законността на строежа на плаж „Алепу“.

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук