Начало Новини.бг ДЕН 76: Напрежение на протеста в София

ДЕН 76: Напрежение на протеста в София

184
0

Полицейското присъствие в района е засилено

Ескалация на напрежението по време на третия национален протест в София. На пл. „Народно събрание” недоволните се сблъскаха с полицаите. Демонстрантите настояваха да преминат през кордона, за да стигнат до Паметника на Незнайния воин. Към органите на реда полетяха бомбички и бутилки. По неофициална информация на NOVA има трима ранени полицаи. Няма данни за пострадали протестиращи.

 

За NOVA директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев обяви, че протестът на площад „Народно събрание“ е нерегламентиран.

„Вчера в следобедните часове е постъпило уведомление от младежката организация на „Да, България” както до нас, така и до Столичната община. Има съгласувано разрешение за провеждане на протестни действия на площад „Независимост” и на паркинга пред БНБ. Това е единственото регламентирано протестно действие“, обясни за NOVA ст. ком. Хаджиев.

Бомбички, бутилки и павета полетяха към полицаите на протеста в София

Според него случващото се пред сградата на Народното събрание цели само ескалация на напрежението. „Гражданите имат абсолютното право да достигнат до паметника на Незнайния воин по всеки един маршрут. Сградата на НС е стратегически обект от националната сигурност и няма как да минат през полицейския кордон”, каза още директорът на СДВР.

По думите му по-рано през деня един човек е задържан на изградените ККП-та. „Получихме информация, че на протеста има провокатори“, допълни шефът на СДВР.

NOVA;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук