Начало Култура.бг Театър „Българска армия“ подготвя тържествен юбилеен спектакъл

Театър „Българска армия“ подготвя тържествен юбилеен спектакъл

173
0

Въпреки напрегнатите обстоятелства тази година, Театър „Българска армия“ открива новия сезон 2020/2021 с празничен дух и жажда за творчество. Повод за радост е и честването на 70-годишнината на театъра. Този сезон, повече от всякога, целим да поддържаме духа и културния живот от сцената, защото вярваме, че театърът може да сплотява, радва, вълнува, ако щете и да лекува душата на всеки от нас, смятат от трупата.

Първото представление за сезона е „Ножица трепач“ (23 септември), играна над 15 години, в която зрителите са главният герой. Тъй като този сезон домакините са решили да започнат с усмивка, в програмата за септември ще гледаме постановките „Колко е важно да бъдеш сериозен“ от Оскар Уайлд (24), „Секс, наркотици и рокендрол“ от Ерик Богосян (28), „Кафе с претенция“ от Георги Марков (25), „Много шум за нищо“ от Шекспир, която от 25 години е на сцената на ТБА (30), „Една нощ с теб“ от Майкъл Уелър (30), „Арсеник и стари дантели“ от Джоузеф Кесърлинг (25), „Швейк“ от Юрий Дачев (29). 

Верен на традициите, репертоарът на Театъра на армията включва както български пиеси, така и класически и съвременни творби от световната драматургия. През този сезон трупата подготвя 5 нови заглавия, както и спектакъл по случай 70-годишнината на театъра, върху които работят Владимир Люцканов и Антоанета Бачурова. Режисьорите, които ще творят на сцената на ТБА, са Иван Урумов, в когото припознаваме режисьор на Театър „Българска армия“, Диана Добрева и Стоян Радев, лицата на съвременната българска режисура, както и доайенът Красимир Спасов.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук