Начало История.бг Тържества за Независимостта в Димитровград и Свиленград

Тържества за Независимостта в Димитровград и Свиленград

203
0

Паметникът на Капитан Петко войвода в Димитровград беше център на тържеството за 112-годишнината от обявяването на Независимостта на България, съобщават от общината.

С изпълнения на Забавно-духовия оркестър под диригентството на Митя Йорданов започна празничната програма. Последва музикално-поетична програма с участието на певческата група при клуб Национален бригадирски щаб с ръководител Кънчо Митев. За тържествеността на събитието допринасяше и участието на най-малките гвардейци към ОЦТИ „Галаксико“.


Празник
Димитровград

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Капитан Петко войвода димитровградчани отдадоха почит на загиналите за свободата и независимостта на България. На честването присъстваха заместник-кметът Яшо Минков, народният представител Виолета Желева, общински съветници и граждани.

От 18ч. на централната градска алея димитровградчани и гостите на града ще могат да се насладят на специално подготвения за празника концерт от Забавно-духовия оркестър. В програмата са включени изпълнения на маршове, патриотични и възрожденски песни. Концертът ще започне с марша „Шуми Марица“, който по време на събитията преди 112 години е химн на България. Едночасовата програма ще радва с изпълнения на песента „Край Босфора“, Военен марш, Копаница от оперетата „Българи от старо време“ на Асен Карастоянов, „Моя страна, моя България“, както и други популярни мелодии повдигащи българския дух.

Празник
Свиленград

Кметът на община Свиленград Анастас Карчев и председателят на общинския съвет Таня Коларова участваха в празничната церемония по случай Независимостта на България, съобщават от кметството.

Да почетат 112-годишнината от обявяването на независима българска държава на площад „5 октомври“ се събраха общественици, представители на партии и организации, ученици и граждани. В знак на признателност на паметника на героите от войните венци и цветя поднесоха Общински съвет и Общинска администрация, ГЕРБ, БСП, ВМРО, Исторически музей, Дейност „Детски градини и ясли“, СУ „Д-р Петър Берон“, ПГССИ „Христо Ботев“, I ОУ „Иван Вазов“, Съюз на офицерите и сержантите от запаса, Лайънс клуб „Свилена“, Ротаракт, граждани.

Haskovo.info;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук