Начало Uncategorized Петричани в дарителска кампания „Книгодаряване“

Петричани в дарителска кампания „Книгодаряване“

188
0

Активно участие на петричани в национална благотворителна кампанията по книгодаряване. Събраните книги ще бъдат дарени в местно тетевенско читалище, разказа за Радио Благоевград организаторът на инициативата Филип Зуберски:

Заедно с приятели, с които много обичаме да четем книги и да пътуваме и особено района край Тетевен. Когато ходих на екскурзия там посетихме местното читалище, което е от 1897 година. Разгледахме книгите вътре и видяхме, че доста от книгите са стари. От приказка на приказка решихме да направим една кампания и да помогнем на читалището. Като помогнем да съберем по – нови издания, да обновим техния книжен фонд, тъй като наличните книги там са предимно остарели, някои дори се разпадат. Всяка библиотека има нужда от лавици пълни със съвременни заглавия, актуални издания, а пък в същото време всеки един от нас има поне една прочетена книга, която стои и хваща прах. По този начин тази книга може да бъде едно безценно съкровище за някой друг“, каза в ефира на Радио Благоевград Филип Зуберски.

Петричанката Александра Сапунджиева е момичето, което с радост прегръща идеята на Филип и се заема със задачата да събира дарените книги от желаещите петричани.

Петричани са активни. Има до момента много дарени книги от този регион. От ученици основно. Сигурен съм, че още много хора ще се включват там от региона“, подчерта Зуберски.

Събраните книги ще бъдат дарени на 1 ноември. Организаторът разкри, че поради големия брой книги и желанието на дарителите, освен читалището в Тетевен още няколко читалища ще получат дарения. Кои ще бъдат те – предстои да бъде обсъдено от организаторите.

Радио Благоевград;РодБГ 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук