Начало Новини.бг „Тракийска пепелянка“ събира Херо Мустафа и Румен Радев на авиобаза Граф Игнатиево

„Тракийска пепелянка“ събира Херо Мустафа и Румен Радев на авиобаза Граф Игнатиево

170
0

Посланичката на САЩ Херо Мустафа е специален гост на авиоучението в Граф Игнатиево заедно с президента Румен Радев.

Шест F-16 на ВВС на САЩ пристигнаха за учението

Американският посланик в Република България Н. Пр. Херо Мустафа и президентът Румен Радев ще са гости днес на международната летателната тренировка “Тракийска пепелянка – 2020”, която ще се проведе на авиобаза “Граф Игнатиево”. На учението ще присъства и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Шест самолета F-16 от състава на 31-во изтребително крило на американските Военновъздушни сили ще включат в изпълнението на съвместни задачи с участниците в летателната тренировка “Тракийска пепелянка -2020”. В нея участват 11 типа различна авиационна техника от страните-участнички България, Канада, Гърция, Румъния и САЩ, които оперират от 7 различни военни летища на териториите на България, Гърция и Румъния. Ръководител от българска страна е командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров.

Цялостната координация и управление на полетите се осъществява от нашата страна съвместно с представители на партньорите. В действията са включени и 3 типа зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската армия.

Труд;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук