Начало Новини.бг Габрово с най-много нови случаи на COVID-19

Габрово с най-много нови случаи на COVID-19

162
0

58 са новите случаи на коронавирус, но при направени едва 1103 PCR теста. Което означава, че 5,26% от обработените проби за последните 24 часа са с положителен резултат.

Смъртността за денонощието също е висока – седем пациенти са починали.

В момента броят на активните случаи у нас е 5083, като от тях в болници се лекуват 794 души. Скочи броят и на настанените в интензивни отделения – вече са 41, въпреки че допреди няколко дни бяха около 30.

През последното денонощие са се излекували 16 души, което повишава общият им брой от началото на пандемията до 14 176. Заразените са общо 20 055.

Най-много са новозаразените в Габрово – 19, следва София – с 17 и Монтана – със 7 нови случая.

Нови случаи на коронавирус са установени при две медицински лица.

16 учители са заразени с коронавирус в Габрово, такива има и в Лом. Засегнати са две училища в двата града. Част от учениците там са карантинирани.

В габровското средищно 16-то ОУ е въведена реорганизация на учебния процес до 9 октомври. От първи до трети клас ще учат присъствено, останалите – дистанционно.

Заразените са изолирани в домашни условия.

Извършена е цялостна дезинфекция на учебното заведение още в петък, а до масовото тестване на педагози се стига, след като двама от тях звънят на директора.

Засега няма да има и училищни автобуси, защото се чакат пробите на непедагогическия персонал.

Лафката и училищният стол няма да работят.

Вчера стана известно, че от 14-те новорегистрирани с COVID-19 12 са работещи и домуващи в хоспис. С тях общо 29 души от хосписа са заразени.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук