Начало Спорт.бг Димитър Димитров с медал за боксовия „Спарта“ /Монтана/

Димитър Димитров с медал за боксовия „Спарта“ /Монтана/

332
0

Димитър Димитров взе сребърен медал на Държавния личен шампионат по бокс за младежи в Петрич. Двама боксьори взеха участие в състезанието, което е първо за новосформирания боксов клуб в Монтана.

9 боксьори спориха за медалите в категория +91 кг. Димитър Димитров имаше късмет и на 1/8 финала почиваше. Последваха две победи за монтанския състезател с по 3:0 съдийски гласа над боксьори от Ямбол и Стара Загора. На финала Димитров се изправи срещу националния състезател в тежка категория от „ЦСКА“ и загуби. Другият представител на „Спарта“ /Монтана/ Алекс Цветанов участва на 64 кг, в конкуренцията на 14 боксьори. В първата сеща Цветанов загуби срещу опитен национал и отпадна.  

„Радостен съм, че при първото си участие взехме медал. Според Българска федерация по бокс, това е най-силния републикански шампионат, в който участваха 5 европейски шампиона и множество медалисти от европейски първенства“, сподели треньорът на „Спарта“ Доброслав Добрев – Додо. Турнирът в Петрич уважи лично президентът на Българската федерация по бокс и вицепрезидент на Българския олимпийски комитет Красимир Инински, както и трикратния световен, трикратен европейски, вицеолимпийски шампион  и обявен за най-добър боксьор в света Серафим Тодоров. Организацията на турнира бе на най-високо ниво достойна за олимпийски спорт. Следващата изява на боксов клуб „Спарта“ ще бъде през октомври в Кърджали на Републиканския шампионат за юноши.

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук