Начало Новини.бг Приеха промени в Наредбата за паркиране на хората с увреждания в Бургас

Приеха промени в Наредбата за паркиране на хората с увреждания в Бургас

224
0

Промени в Наредбата за паркиране на хората с увреждания в Бургас гласуваха общинските съветници. По време на обсъждането на предложението, беше изслушано становището на Красимир Червенков като гражданин. Той посочи, че в промените не са обхванати абсолютно всички групи хора с намалена подвижност, които имат право да ползват такива карти за паркиране. „Например това е групата на хората, които не възприемат адекватно околната среда. Тези хора също имат право на такава карта. Целта да им се създаде такава карта е безопасност, а не за да паркират безплатно в синята зона. Никъде в 5-те точки не видях къде са хората, които имат психични заболявания. Другото нещо, много интересно ми е защо са посочени лицата до 16 години. В човешкото тяло на 16 и на 29 години се случват хормонални промени, поради което състоянието на хората се влошава“, обясни Червенков.

Той поиска докладната записка да бъде отложена с два месеца, за да може да се прецизира. Евелина Михалева, един от вносителите на предложението посочи, че е необходимо Наредбата да бъде гласувана сега, за да може по-бързо да се намери решение на тези проблеми.

„Нека да сме втората община в България, която ще има такава Наредба за преференциално паркиране. Договорили сме се с колегите, че след 6-7 месеца, след като тази Наредба влезе в действие, ще се съберем отново работна група и ще изчистим проблеми, ако впоследствие възникнат такива“, обясни тя.  

Докладната записка беше гласувана с 41 гласа „за“, 0 „против“ и 2 „въздържал се“.

Радио Бургас;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук