Начало Доктор.бг Вътрешното отделение в болницата в Айтос става сектор за болни от Ковид-19

Вътрешното отделение в болницата в Айтос става сектор за болни от Ковид-19

182
0

Една паралелка от 5 клас на столичното 119-то училище е поставена под карантина, заради положителна проба на ученик. С оглед на разпространението на заразата бяха оповестени и условията за затягане на мерките. Така например при 25 заразени на 100 хиляди души население, ще се въвеждат ограничения за конкретните населени места. А днес голямо ново огнище на заразата е регистрирано в шивашки цех в Айтос.

Със заповед на РЗИ от днес вътрешното отделение в болницата в Айтос става сектор за болни от Ковид-19. В отделението има 25 легла, но няма персонал. 

В болницата  има заразени две сестри от неврологично отделение, един лекар и една санитарка, а  от сутринта в отделението постъпват новозаразени. В отделението вече има настанени петима.  свързани

Детското отделение в болницата в Перник е под карантина, има заразен лекар

Детското отделение в болницата в Перник е под карантина, има заразен лекар

След лечение с кръвна плазма и 17 дни в болница лекар пребори Ковид-19

След лечение с кръвна плазма и 17 дни в болница лекар пребори Ковид-19

Последното огнище на Ковид-19 е шивачки цех в Айтос. 75 шивачки работят в този цех, 49 от тях са дали положителна проба. Всички те са в добро състояние и са под домашна карантина.

Шивачките са имали контакт с друго голямо огнище на болестта  в село Зайчар, в друг цех, в който работят 500 човека.

Днес в Бургаска област беше отбелязан рекорд от новозаразени – 46 души. Кметът на Бургас поиска  от Министерството на здравеопазването, освен държавната  и белодробната болница, в лечението на болни от Ковид-19 да бъдат включени и други болници в Бургас.

В момента легловата база е запълнена и Бургас трябва да се подготви за бъдеща вълна, чрез разширяване на мрежата от болници в града, казват от Здравната инспекция.

Bulgaria ON AIR;RodBg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук