Начало Новини.бг Ден 83: „Пушката“ ще гръмне на 3 октомври. Колкото по-оглушителни сме, толкова...

Ден 83: „Пушката“ ще гръмне на 3 октомври. Колкото по-оглушителни сме, толкова по-силно ще се чуе в Брюксел

277
0

Под наслов „Нас не ни е страх“ за 83-ти ден се събраха протестиращи на площад „Независимост“, които искат оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. 

Протестът има успех. Утре ще има доклад на ЕК. Удряме по два фронта – европейския и нашия. Това е добър сигнал. Това е едно чудесно начало, нали г-жо Караянчева. Заслужавате да ви викат „Оставка“, каза адвокат Николай Хаджигенов.

83 дни хората в тези сгради се правят, че не ни забелязват. Искаме и оставката на Валери Симеонов, онзи, който си позволи да нарича майките кресливи жени. Ние, тук на площада, сме били мафията! Били сме платени! Има ли някой такъв тук? Няма да се откажем, ще бъдем всеки ден тук. Оставка!, заяви един от протестиращите.

Друг от демонстрантите призова хората да пишат жалби и имейли на всички институции – не само нашите, а и на европейските. Това е пистолет глок на всяко шкафче. Уплаших се, че шкафчетата ще свършат. Пенсионерите, които ще получат по 50 лв., са изкупили тези шкафчета, за да си прибират парите. У нас пари се вземат от тези, които крадат народа си. Вътрешният министър да сезира КОС защо оръжие се държи не по надлежния ред. Българският премиер си държи на нощното шкафче пистолет. От драматургията знаем, че той ще гръмне в трето действие, независимо дали е бутафорен или не. „Пушката“ ще пукне на 3 октомври. Нашата „пушка“ ще прозвучи оглушително. Ще я чуят чак до Брюксел. Колкото по-оглушителни сме на 3 октомври, толкова по-силно ще ни чуят в Брюксел. Оставка! 

Днес е уникален ден за българската демокрация – „Оставка“ за Гешев и за Караянчева, каза Арман Бабикян от Отровното трио. През изминалите години се опитаха да ни убедят, че политиката е мръсно нещо. Но те стоят в политиката. Затова нека всички ние влезем в политиката. Ние искаме да махнат този търбух от нашия гръб. Трамплин е този площад, допълни той. Всеки един български гражданин има право да отиде в политика, ако получи доверието на хората, а не само онези в Народното събрание. Между нас ма хора, които са участвали в протестите преди 30 г. Помня, че на онези площади имаше безпартийни, радикали, социалдемократи, всякакви. Те имаха една обща цел – свободата и демокрацията в България. Сега имаме същата цел, добави Бабикян.

 В 21:02 множеството се отправи към Орлов мост.

offnews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук