Начало Култура.бг Кеазим Исинов: 30 години не правим абсолютно нищо с нашите таланти (ВИДЕО)

Кеазим Исинов: 30 години не правим абсолютно нищо с нашите таланти (ВИДЕО)

418
0

Навършват 60 години от смъртта на Владимир Димитров-Майстора и това е повод, за да се срещнем с Кеазим Исинов, който е един от малцината наши съвременници, имали възможност да се срещнат лично с великия художник. Наделина Анева разговаря с него в предаването „Денят на живо“.

30 години не правим абсолютно нищо с нашите таланти. Повечето художници все едно не съществуват. Една картина не е закупена от национална или градска галерия“, споделя болката си Исинов.

Той изрази и възмущението си от образователната система, като отчете за проблем липсата на практически занятия за децата сред природата. Самият той е бил преподавател в миналото и признава, че задължително е водил учениците навън, за да видят цветовете на света със собствените си очи.

В последно време много мисля за положението, в което се намира целия свят. В момента рисувам тази картина – Ева и змията, но вместо ябълката змията ѝ подава една детелинка. Ябълката, която е познанието, ни доведе до това положение, от което сега се чудим как да излезем. Но, ако беше детелинка, сега щяхме да сме до Създателя“, споделя той за най-новия си труд.

Запитан – кога за последно политик е влязъл в работилницата му, за да си хареса негова творба, Кеазим Исинов отговори с гласовита усмивка. Той сподели още, че за него в момента живеем в анархия, а не в демокрацията, за която претендираме.

Целият разговор може да видите във видеото!

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук