Начало Новини.бг Куриози: Кози живеят в блок в Пловдив, прасета и крави бродят из...

Куриози: Кози живеят в блок в Пловдив, прасета и крави бродят из „Кремиковци“

242
0

Кози живеят в пловдивски блок, като ги доят на входа. Крави, овце и прасета бродят из столичния район „Кремиковци“. Коне необезпокоявано тичат по голям софийски булевард. Това са само част от куриозните гледки, които и в момента могат да се видят и в столицата, и в други от основните градове в страната.

Сутринта репортаж на Нова TV показа, че два огромни бика тероризират жители на столичния квартал „Лозенец”. Рогатите нападнали и колата на жена, докато паркирала пред входа на дома си. Към момента животните все още се издирват, а с тях – и стопанина им. Оказва се обаче, че това далеч не са единствените куриози.

Само преди три дни серия от катастрофи предизвикаха крави, овце и прасета на пътя в друг столичен район – „Кремиковци“. Хората сигнализират, че масово по улиците се движат различни животни – от кози до едър рогат добитък. Въпреки множеството сигнали животните продължават да се движат свободно из квартала. Според кмета на района Лилия Донкова институцията, която има компетенции по животните, е Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Дотам също са подавани сигнали, но резултат няма.

Преди месец пък стадо коне се разхождаше спокойно по столичния бул. „Андрей Ляпчев“. Животните на пътя са особено рискови, защото се плашат от колите и могат да предизвикат сериозни катастрофи, категорични са шофьорите. Хората, наблюдавали движението на конете обаче, били удивени от факта, че бяла кобила насочвала конете да пресичат булеварда през пешеходната пътека.

Кози пък се настаниха в един от новите жилищните комплекси в Пловдив. В един от входовете на кооперацията на бул. „Пещерско шосе” двете животни спокойно си обикалят и спят пред входните врати.  Пловдивчанин, живеещ в комплекс „Оазис“,  е заснел козите из стълбището на сградата, както и пред самия комплекс.

Животинчетата са хванати да припкат около спрели коли със смолянска регистрация пред комплекса.  По думите на пловдивчани козлетата от дни са забелязани да се разхождат в квартала, а стопанинът им ги дои пред входовете на новите кооперации. Преди няколко дни животните били забелязани дори в двора на Математическата гимназия. От Общинския инспекторат в Пловдив са пратили проверка. Наскоро в района е бил глобен мъж, който имал стадо кози и е възможно отново той да е виновникът.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук