Начало Новини.бг Парламентът гледа ветото на Радев върху Закона за съдебната власт

Парламентът гледа ветото на Радев върху Закона за съдебната власт

262
0

В програмата на Народното събрание за седмицата е записано, че ще обсъдят наново промените в Закона за съдебната власт, които дават възможност на ВСС, след изтичане на мандата на членовете или предсрочното им прекратяване, да прецени дали са подходящи да бъдат назначавани на по-висока длъжност или не. До това се стигна, след като президентът наложи вето.

Депутатите ще разгледат Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса на търговското корабоплаване, ще разгледат измененията от 2008 г. на Конвенцията за Международната организация за подвижни спътникови далекосъобщения и ще ратифицират Споразумението за принос между Република България и Европейската инвестиционна банка по отношение на Паневропейския гаранционен фонд в отговор на COVID-19 и Споразумението за гаранция при първо поискване между първоначалните гаранти и присъединяващите се впоследствие гаранти и Европейската инвестиционна банка.

В четвъртък пък ще започнат първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Кодекса на труда. Там промени прави Искрен Веселинов от ВМРО. Той иска 24 май да бъде определен като Ден на българската писменост и култура и така да отпадне определението „славянска“. Аргументът е, че по този начин кирилицата ще бъде приета като българска азбука и в Европейския съюз.

Депутатите ще разгледат на първо четене и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук