Начало Новини.бг Съветник на президента проговори за връзката си с Илия Павлов и разкри...

Съветник на президента проговори за връзката си с Илия Павлов и разкри ще прави ли Радев партия

226
0

Началникът на кабинета не може да е свободно плаваща шамандура, заяви Александър Маринов по повод освобождаването на Калоян Методиев

Президентът няма да има политически проект. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия проф. Александър Маринов – председател на Стратегическия съвет към президента. Според Маринов, репликата „мутри във властта“ е фигуративна, описваща начина на управление. По думите му, имало мутри в управлението, но не всички са такива – той обаче не уточни с имена.

„Познавам се с много хора“, отговори той по повод негови кадри от 90-те години с Илия Павлов и отношенията му с Васил Илиев. „Началникът на кабинета не може да е свободно плаваща шамандура. Утре някой ще си каже, че щом той е с БСП, значи има топли връзки“, каза проф. Маринов по повод освобождаването на бившия началник на президентския кабинет – Калоян Методиев. Причината е била, че той е присъствал на празненство на Корнелия Нинова по случай втория ѝ лидерски мандат в БСП. Не мисля, че президентът „страни гнусливо“ от БСП. От момента, в който бе избран за президент, той страни от всички партии, допълни още той. „Служебното правителство не може да е наказателен вот или да вкара някого в затвора. Когато се каже, че едно правителство не отчита разходи, това как се смята на заплаха“, попита проф Александър Маринов. Професорът смята, че конфликтът Борисов- Радев е защото премиерът харчи държавни пари без отчетност. „Въпрос на натрупване е това, че президентът свали доверие от правителството“, допълни председателят на Стратегическия съвет към президента.

Blitz.bg;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук