Начало Новини.бг Караянчева за речта в Лом: Нищо нередно, беше партийна среща

Караянчева за речта в Лом: Нищо нередно, беше партийна среща

199
0

Посетила града в неработен ден и не като шеф на НС

Председателят на парламента – Цвета Караянчева, не вижда нищо нередно в изказването си на партийната среща на ГЕРБ в Лом преди дни. Това коментира самата Караянчева и обясни – направила го като партиен член, а не като председател на Народното събрание.

„Нека да разграничаваме, когато говорим институционално, когато говорим в НС, когато говорим на партийни срещи. Това беше една партийна среща, на която се явявах като член на изпълнителна комисия“, подчерта Цвета Караянчева.  свързани

Острата реч на Караянчева в Лом предизвика вълна от реакции

Острата реч на Караянчева в Лом предизвика вълна от реакции

Тя посетила Лом в неработен ден, а в работния си ден днес, като председател на парламента, се срещна с журналистите в НС. Поводът – ограниченият достъп на медиите до депутатите. 

„Идеята на това разпределение не е била да се ограничи достъпът на журналистите до източници. От днес ще отворим и турникета“, каза председателят на Народното събрание. свързани

Караянчева: Разрешаваме достъпа на журналисти до депутатите

Караянчева: Разрешаваме достъпа на журналисти до депутатите

Крачката обаче е малка и недостатъчна, а репортерите останаха разочаровани.

„Благодаря, че госпожа Караянчева обърна внимание на петицията. Тя е подписана от над 300 души, но това не е алтернатива и не е в полза на свободата на словото“, смята вносителят на подписката Владимир Христовски.

В името на свободата на словото следващата стъпка е насочена към Европа. „Да сезираме европейските институции, защото това размотаване, ще ходите в бюфета на депутата“, добави Христовски.

Организаторите на петицията обмислят да поискат депутатите да се върнат в старата сграда на парламента.

Bulgaria ON AIR;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук