Начало Uncategorized Марковски: Делото за катастрофата с Милен Цветков няма да продължи дълго

Марковски: Делото за катастрофата с Милен Цветков няма да продължи дълго

192
0

Ако обвинителният акт влезе в съда през октомври, делото ще започне след Нова година. Във всички случаи делото няма да продължи много, защото експертизите са няколко, то не е голямо по доказателствен обем. Най-вероятно ще приключи на първа инстанция около 22 март, в рамките на година то ще приключи окончателно. Това коментира адвокат Марин Марковски в ефира на БНТ относно делото за катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков.

„Присъдата трябва да действа превъзпитателно и на други, това е част от смисъла на правосъдието“, категоричен бе той. По неговите думи са налице достатъчно математически доказателства по делото и авторството на подсъдимия Кристиан Николов е доказано безапелационно. По това се съди от ДНК доказателствата по волана на возилото, пръстови отпечатъци и показания на свидетели. Умисълът пък се доказва с високата скорост от 99 км/ч. И с мощността на автомобила. „Скоростта и масата на автомобила, с които Милен Цветков е ударен, са били такива, че смъртта му е била неизбежна“, обясни адвокатът.

Марковски допълни, че според държавното обвинение, Кристиан Николов е могъл да разбира това, което прави, както и да ръководи постъпките си. Евентуалният умисъл също има своето място като теза. „Това означава: Аз не мразя човекът, на когото ще навредя, но въпреки това безотговорно преминавам“, коментира той.

Адвокатът бе категоричен, че пускането на Николов под домашен арест не означава, че ще бъде оневинен от магистратите. „В правото има презумпция за невиновност. Освобождаването под домашен арест не означава, че той няма да получи присъда или ще получи оправдателна присъда“, заяви Марковски.

Относно удълженото разследване на изчезването на Янек Миланов, той обясни, че на него се наблюдава един от проблемите на МВР, който е липсата на доносници. По негови думи службите имат платени информатори, но те не са достатъчно, тъй като те не разполагат с достатъчно средства за това.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук