Начало Новини.бг Доц. Стойчев след атаката с яйцата: В един момент човек прегрява

Доц. Стойчев след атаката с яйцата: В един момент човек прегрява

175
0

В петъчната вечер гости в „Панорама“ по БНТ бяха правосъдният министър Десислава Ахладова и политологът доцент Стойчо Стойчев. След края на предаването протестиращите чакаха министър Ахладова, но тя така и не се появи. Политологът доц. Стойчо Стойчев обаче не успя да избяга от народното недоволство. След предаването „Панорама“ той запази мълчание и бързо напусна района на телевизията, а по него летяха яйца.

„Попитах полицаите дали трябва да изляза, какво да направя и те ми казаха: Излизай, излизай, няма страшно, тук са дошли хората да протестират срещу министърката… и в момента, в който излязох от парадния вход на телевизия, те започнаха да ме освиркват, да ме хулят, да ме псуват. Отнесох в гърба няколко удара с яйца. И в един момент на Орлов мост се отказаха да ме гонят. Това са абсолютно непознати за мен хора, които видях толкова много омраза към мен, тя сигурно не е персонална, в един момент просто човек прегрява и иска да си излее някъде гнева. Пак казвам странно, защото нито съм политик, нито съм публична длъжност, нито от мен зависи някой“, коментира доц. Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Това не е първият сблъсък между протестиращите и политолога.

В средата на август Стойчев стана участник в блокадата на кръстовището пред Румънското посолство. В опит да премине през булеварда между него и протестиращите се стигна до словесни сблъсъци. На живи излъчвания в интернет се видя неприличен жест от негова страна. Именно тази случка може да е и причината за снощните действия на демонстрантите пред БНТ, коментира политологът.

Камелия Цветанова – dnes.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук