Начало Култура.бг Традиции.бг На 3 октомври имен ден празнуват…

На 3 октомври имен ден празнуват…

337
0

Денис, Денислав, Денислава

Денис означава „Прослава деня и светлината”.

„Денис“ от турски означава море. Море от слава. От славянски – изгрев. От Дениc + наставката слав.

ТЪЛКУВАНЕ НА ПЪРВАТА БУКВА НА ИМЕТО

Д
Форма: Стабилна и симетрична буква, стъпила здраво на земята. Горния затворен обем е знак за сила, икономии и вътрешни ограничения. Долната част във вид на стабилна основа показва материалност и уравновесяване.

Символика: Буква, която „съдържа активна сила, в състояние да примири противоположностите между физическия и Божествения свят“. Свързана със закона за Равновесието. „Означава познаване на законите на Любовта“. Числото на буквата отговаря на планетата Меркурий и на зодия „Близнаци“. Асоциира се с V-та Аркана на Таро – „Папата“.

Тенденции: Начално Д в името е индикатор за независим, взискателен, убедителен и адаптивен човек. Характелна умствена активност. Душевна сила, аналитични заложби, прозорливост и интуиция. Понякога – противоречие между външния вид и душевността или способностите на индивида. Действията са мотивирани от ентусиазъм, оригинални идеи, практичен усет, изпълнителност и реализъм. Стойност 5 на буквата Д показва влечение към социални области на реализация (политика, медии) или нетрадиционни сфери на познанието (психоанализи, окултизъм). Обичат разнообразието и промените, но се стремят към сигурност и стабилност – в живота и личните отношения.

Негативен план: Инертност, пасивност, скептицизъм. Повърхностност, избухливост, сарказъм, инат. Склонност към авантюризъм или затваряне в себе си.

petel.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук